Hunaja valkosipuli eliksiiri

Valkosipuli hunaja elixiiri nuorentaa kehoa

Valkosipuli, inkivääri  ja hunaja ovat yhdessä  kaikkein suosituimmista luonnollisista aineksista joita käytetään  ruoanlaitossa ja luonnonlääkkeenä ympäri maailmaa. Valkosipulia ja inkivääriä on käytetty jo vuosisatojen ajan erilaisten terveysongelmien hoidossa.

Valkosipulin terveyshyödyt:

Valkosipuli eli kynsilaukka kuuluu monivuotisiin narsissikasvien heimoon. Valkosipuli on aito luonnonlääke, josta on moneksi. Valkosipulia voi käyttää sellaisenaan ruoan valmistuksessa, höyryhengityksessä, hauteina, teenä, tabletteina ja kapseleina. Yksi mielenkiintoisimmista arvoituksista on, mistä valkosipuli saa makunsa ja hajunsa. Kokonaisena sipulina se on täysin hajuton ja samaten keitettynä. Maku on jossakin perunan ja sipulin välimaastossa. Murskatussa valkosipulissa syntyy yhdiste nimeltä diallyylitiosulfinaatti, joka sittemmin nimitettiin allisiiniksi. Valkosipulin kuumentaminen vähentää sen tulehduksia estäviä vaikutuksia, ja siksi sen parhaat terveysvaikutukset saa kun nauttii valkosipulin raakana. Valkosipulia on käytetty useiden sairauksien hoidossa, joista tunnetuimmat liittyvät verenkiertoon ja sydämen toimintaan. Valkosipuli neutralisoi myös sieniä ja bakteerien synnyttämiä myrkkyjä ja vähentää riskiä sairastua flunssaan. Valkosipuli toimii raskasmetallien neutralisoijana, koska valkosipuli sisältää runsaasti rikkiyhdisteitä. Kaiken kaikkiaan valkosipuli on luonnon oma antibiootti.

Ote kirjastani: Energisoivaa ruokaa 2016

Inkivääri terveyshyödyt:

Inkivääri on alkujaan kotoisin Intiasta tai Kiinasta ja sillä onkin pitkä ja maineikas historia mausteena. Inkiväärillä on vaikuttava lista lääkinnällisiä ominaisuuksia ja se on suosittu mauste ruoanvalmistuksessa. Kiinassa inkivääriä on käytetty ammoisista ajoista reumatautien hoidossa ja se edistää nivelten notkeutta. Inkiväärin on todettu parantavan verenkiertoa, hoitavan vatsaa, parantavan ruoansulatusta, hoitavan yskää ja vilustumisoireita sekä auttavan matkapahoinvoinnissa. Inkivääri kannattaa nauttia tuoreena.

Ote kirjastani Energisoivaa ruokaa 2016

Valmistan kyseisen elixiirin kerran kuukaudessa ja tätä nautitaan joko tyhjään vatsaan aamulla jos vatsa on kovin herkkä suosittelen lisäämään elixiiriä 1 teelusikallisen lämpimänveden joukkoon (ei kiehuvan).

Tarvitset:

1 lasipurkin

1 hyvänlaatuinen isohko valkosipuli (n. 9 kynttä)

2 cm tuoretta luomu inkivääriä

2,5 dl hunajaa

Kaada hunaja lasipurkkiin murskaa valkosipulinkynnet veitsellä ja hienonna sipuli, siivuta inkivääri ohuiksi suikaleiksi ja lisää kaikki ainekset hunajan sekaan. Anna purkin olla pimeässä kaapissa noin viikko,  tämän jälkeen elixiiri on valmiina käyttöön.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s