Sipsejä juuresten kuorista

juuresnaksut

Sipsejä juuresten kuorista

Älä ihmeessä heitä menemään juuresten kuoria. Juuresten kuorista saa maailman parhaimmat sipsit, tulet yllättymään 🙂 Sipseihin voit hyvin käyttää perunan-, porkkanan,- palsternakan,- bataatin,- ja punajuurten kuoria. Suosittelen pesemään kuoret todella hyvin ennen käyttöä. Jos mahdollista niin käytä luomu juuresten kuoria.

Näitä tarvitset:

1 bataarin kuoret

5 porkkanan kuoret

4 palsternakan kuoret

2 rkl oliiviöljyä

2 tl sormisuolaa (voit itse sekoittaa suolan joukkoon vähän esim. chiliä, valkosipulia, sellerimaustetta)

Pese juurekset huolellisesti. Kuori ja hiero suola ja oliiviöljy kuorien pinnalle. Levitä kuoret leivipaperille vieri viereen.

  • Pidä sipsejä 140-150 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia riippuen uunin tehosta.

    Säilytä juuressipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna. Juuressipsit säilyvät useita kuukausia.

    Dippi juuressipseille:

    Persilja jogurtti dippi kastike
    1 ½ dl luonnon jogurttia
    nippu tuoretta persiljaa
    1 valkosipulinkynsi
    1 rkl extra virgin oliiviöljyä
    1 tl orange pepper maustetta
    1 tl omenaviinietikkaa
    Sekoita ainekset tehosekoittimessa, ja nauti dippinä kasviksille tai lihalle.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s