Detox kehon puhdistuskuuri

IMG_4205      ENERGIATASO RATKAISEE TERVEYDEN

Energian puute aiheuttaa lähes kaikki sairaudet. Alhaisen energiatason vuoksi kehon kyky hoitaa erilaisia tehtäviä heikkenee, mikä voi ajan myötä johtaa terveysongelmiin. Korkean energiatason saamiseksi on olennaista hyvästä hapetuksesta hengityksen ja liikunnan avulla. Ihminen joka liikkuu vähintään kolme tuntia viikossa, on keholtaan biologisesti kymmenen vuotta nuorempi kuin ihminen joka ei liiku. Liikkuva ihminen on myös tietoisempi mitä syö, heidän ryhti on parempi ja he nukkuvat paremmin. Liikunta vilkastaa verenkiertoa ja se onkin syy miksi voimme niin hyvin liikkuessamme. Solujen on saatava happea ja glukoosia ja sen on myös päästävä eroon jätteistä joita kehoomme kertyy. Jos solut eivät toimi normaalistin ne nääntyvät ja lopulta solut kuolevat. Ja kehossa tapahtuu ennenaikainen vanheneminen. Muuttamalla ruokavaliotamme enemmän luonnolliseen suuntaa, saamme käyttöömme valtavasti elinvoimaa. Luonnollisesta ruoasta saa luonnollista energiaa! Kehittämällä kemikaaleja, säilöntäaineita, makuja ja synteettisiä värejä ruokaamme ei ole otettu huomioon ihmiskehoa. Mikä näkyy sairauksissa kuten ADHD, DAMP, MBD jotka ovat lisääntyneet samaa vauhtia syödessämme enemmän manipuloitua ruokaa. Hyvälaatuinen ravinto rakentaa kehoa ja vahvistaa psyykeä. Jos ravitsemustilasi on hyvä, myös immuuni puolustuksesi on vahva. Ravinteikas ruoka ovat hyvän terveyden ja hyvinvoinnin perusta.

DETOXIFIKAATIO = DETOX

Keho puhdistaa itse itseään, mutta nykyään ihmiset syövät paljon jalostettua ja tehoviljeltyä ruokaa sekä sokereita, transrasvoja, väriaineita ja säilöntä- ja stabilointiaineita sisältäviä eineksiä. Myös alkoholin ja lääkkeiden käyttö lisäntyy jatkuvasti. Detoxifikaatiojärjestelmä käsittelee elimistöön tulevia ksenobiootteja (keholle haitallisia aineita) Kehoon tulevat ja elimistössä syntyvät haitalliset aineet rasittavat myös antioksidanttipuolustusta.  Elimistö joutuu tekemään paljon työtä, kun kaikkien elimistöön tulevien haitallisten aineiden on selvittävä elimistön puhdistusjärjestelmän läpi. Tämän päivän muoti-ilmiö, vähähiilihydraattinen ruokavalio, sisältää paljon proteiineja. Proteiinit sisältävät typpeä ja maksa muuttaa typen ammoniakiksi, ja siitä edelleen ureaksi. Jos typen määrän suuri, keho joutuu koetukselle joutuessaan valmistamaan enemmän ammoniakkia ja virtsa-ainetta. Kannattaa
muistaa, että esimerkiksi maksan liiallisella ylikuormittamisella.
MAKSAN ROOLI
Maksalla on monia elintärkeitä tehtäviä, se säätelee verensokeria ja aminohappopitoisuutta, muuttaa rasvojen hajoamistuotteita elimistölle sopiviksi, valmistaa sappinestettä, hajottaa hormoneja ja varastoi glykogeenia, verta, vitamiineja ja rautaa. Yksi maksan tärkeä tehtävä on detoxifikaatio eli vierasaineiden rakenteen muuntaminen myrkyttö- mään muotoon. Maksa työstää elimistöön tulevat vierasaineet siihen muotoon, että muut elimet, kuten munuaiset, keuhkot ja iho sekä suolisto voivat poistaa ne elimistöstä.
PUHDISTAVIA YRTTEJÄ
Rosmariini:
Rosmariini sisältää runsaasti aktiiviaineita ja siksi se onkin saanut lempinimen ”etelän ginseng”. Rosmariinin aktiiviaineet vaikuttvavat mm. maksaan ja sappirakkoon. Rosmariinia voi käyttää hengityksen raikastamiseen persiljan ja mintun lisäksi. Rosmariiniöljy edistää verenkiertoa, poistaa turvotusta ja rosmariiniteen vuorostaan uskotaan parantavan muistia.
Voikukka:
Voikukan juurella on hoidettu maksa ja sapen toimintahäiriöitä, sekä kihtiin, iho-ongelimiin, ummetukseen, parantamaan ruansulatusta. Voikukka on myös nestettä poistava ja stimuloi entzyymitoimintaa.
Linistä löytyy Life lehden artikkeli Detoxista.
Jos kaipaat valmiiksi laaditun puhdistavan ruokavalion, käytännön vinkkejä ja apua,niin tervetuloa 30.3 alkavaan Detox ryhmään.
1900034_306159276251219_7812862476070554837_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s