Yrttit ja mausteet

Yrttejä ja mausteita

Aloittamalla päiväsi smoothiella saat runsaasti ravinteita, entsyymejä ja kuitua, jotka pitävät energiatasosi korkealla ja olosi pitkään kylläisenä. Blendaamisprosessin ansiosta kehon on  helpompi sulattaa lehtivihannesten, yrttien  ja majojen kuidut. Terveellisen smoothien valmistuksessa mielikuvitus on vain rajana.  Itse lisäilen smoothien sekaan myös terveysvaikutteisia yrttejä, mausteita, ituja ja ajoittain jopa mausteita. Oheiset yrtit ja mausteet tukevat tervettä ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa.

Piparminttun terveysvaikutukset:

Piparminttu sisältää runsaasti fenoleita jotka estävät mm.virusten lisääntymistä ja ehkäisevät tulehduksia. Piparminttu on tehokas yrtti jos vatsa tuntuu turvonneelle, koska piparmintun eteeriset öljyt edistävät ruoansulatusta. Huom! Piparminttu helpottaa myös vilustumisoireita. Huom! Piparminttua ei suositella raskaus- tai imetysaikana.

Sitruunamelissan terveysvaikutukset:

Sitruunamelissa sisältää flavonoideja, tanniineja ja fenolihappoja. Sitruunamelissa käytetään ruoansulatusvaivoihin ja sopii myös unettomuudenhoitoon. Sitruunamelissaa on käytetty myös Alzheimerin hoidossa, sitruunamelissa estää asetyylikoliinia hajottavan asetyylikoliiniesteraasin toimintaa. (Helsingin farmasian tiedekunnan (2008) julkaiseman väitöskirjan mukaan). Sitruunamelissan käyttöä suositellaan kausiluontoisesti.

Inkiväärin terveysvaikutukset:

Inkivääri on oikea super mauste. Inkivääri parantaa verenkiertoa ja laajentaa verisuonia. Inkivääriä on käytetty mm. ruansulatusvaivoihin, pahoinvointiin, ripulin hoitoon ja sillä on tulehdusta lievittävä vaikutus. Journal of Nutrition -lehdessä julkaistiin vuonna 2000 tutkimus jossa -inkiväärin todettiin alentavan myös veren kosterolia (LDL).

Kanelin terveysvaikutukset:

Kanelissa on tärkeä mauste intialaisessa lääketieteessä (Ayurvedassa). Kaneleista suosituimmat laijikkeet ovat cayloninkaneli ja kassiakaneli (itse suosin ceyloninkanelia). Ominaisuudet kuitenkin kanelilajikkeissa on samankaltaiset. Kanelia käytetään ruoansulatushäiriöihin, ilmavaivoihin, pahoinvointiin, ripuliin ja suolistokramppien hoitoon. Kaneli lämmitää ja siksi suositellaan vilustumisoireisiin ja flunssan hoidossa.

_MG_1216

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s