Terveelliset jälkiruoat ja smoothie reseptit

Terveelliset jälkiruoat ja smoothie reseptit

Pinaatti-hunajameloni smoothie

11/2 dl baby pinaattia

11/2 dl hunajamelonia

1 dl mangoa

1 dl kookosvettä

1 dl vettä

halutessasi 1 tl viherjauhetta (vehnänorasta, spirulina)

Pilko yksi kokonainen hunajameloni ja pakasta meloni kuutiot. Laita blenderiin pinaatit, mango, pakastetu hunajameloni kuutiot ja nesteet ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.

Banaani mustikka smoothie

1 dl Kreikkalaista jogurttia

1 dl mantelimaitoa

1 pakastettu banaani kuutioina

1 dl pakastettuja mustikoita

2 rkl kuitujauhetta tai kauraleseita (esim. pellavasiemen)

Sekoita ainekset blenderissä ja nauti.

Mango minttu smoothie

1 dl luonnonjogurttia

1 dl omenamehua

1 dl pakaste mangoja

kourallinen vahvaa tuoretta minttua

1/2 banaani

Sekoita ainekset blenderiussä ja nauti.

Mango lassi

Raikas mango lassi on perinteinen Intialainen tai Nepalilainen herkkujuoma.

2 dl luonnonjogurttia

1 dl mantelimaitoa

2 dl tuoretta tai pakaste mangoa

1 tl luomu vanilja jauhetta

2 tl hunajaa

2  tl kanelia

1 dl proteiini jauhetta

1 tl chiansiemeniä (Vianaturale hyvänolon superfoodit)

Raikas Vadelma chiavanukas (1 annos)

1 dl kookosmaitoa tai mantelimaitoa

1,5 dl pakaste vadelmia

½ dl kreikkalaista jogurttia

1 tl acave siirappia tai hunajaa

1 tl vanilja jauhetta

2 tl  luomu chian siemeniä (Vianaturale)

Sekoita kookosmaito, jäiset vadelmat, jogurtti, hunaja ja vanilja blenderissä  lopuksi lisää chian siemenet.

Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa n.1 tunti.

Meksikolainen suklaa kakku ilman jauhoja

(n. 5 annosta)

6 kpl kananmunaa

120 g luomu voita

1 dl intiaanisokeria

1 rkl chilijauhetta

1/2 tl suolaa

150 g tummaa suklaata

60 g kaakaojauhetta (ilman sokeria)

Kakun valmistus:

Sulata suklaa voin kanssa. Lisää sulaneeseen seokseen kaakaojauhe ja chilijauhe. Erottele munien valkuaiset keltuaisista. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset myös vaahdoksi jäljelle jääneen sokerin kanssa. Lisää keltuaisvaahtoon suklaaseos. Lisää varovasti valkuaiset seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistan uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi, mutta reunoilta se saa olla jopa hiukan kuivahko. Anna kakun jäähtyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s